FANDOM


Hertig Bredainn Järnstjärna
Spelare: Anders Födelsår: [[category:{{{År}}}]]
Ras: Människa (Conrier)
Yrke: Tempelriddare
Styrka:

Tålighet:

Rörlighet:

Personlighet:

Psyke:

Vilja:

Bildning:

Syn:

Hörsel:

?

?

?

?

?

?

?

?

?2

Lojalitet:

Heder:

Amor:

Aggressivitet:

Tro:

Generositet:

Rykte:

Tur:

Förbannelse:

? (Gruppen)

? (Gruppen)

?

?

? (Daak)

?

?

11

{{{Förbannelse}}}

[[Category:{{{År}}}]]

Ursprungligen ifrån Consaber i Öst och släkt med konungen av landet. Trots sina starka band med konungafamiljen så valde Bredainn krigets väg, som visade sig vara rätt bana för honom. Med svärd betvingade han sig en plats i Daaks tjänst som en tempelriddare under hans fana, men efter att ha sett korruptionen och allt det som var fel med den Jargiska moderkyrkan så lämnade han orden och återvände hem till sina fädernes borg i Consaber.

Bredainn är en ärlig och lojal man som försöker att hålla sin heder högt, även om han insett fördelen med lite mörkare dåd. Han har sedan länge specialiserat sig på att hjälpa de som han anser blivit svikna av den jargiska moderkyrkan och han har blivit ganska diplomatisk av sig eftersom detta är ett svårt jobb för den som inte vill dra inkvisitionen på sig.

BakgrundRedigera

Bredainn

Bredainns far lät sin son tidigt få stiga upp på hästryggen och utveckla honom till den krigare han skulle komma att bli. Han lärde personligen upp sin son i svärdsfäktning och ridning, medan andra lärare fick utveckla de andra konsterna hos den unga krigaren. Då Bredainn blev 12 år så skickades han i personlig lära hos Sir Robert av Dunbaton, vilket både pojken och riddaren uppskattade hjärtligt.

Då Bredainn vid 16 års ålder slog en tempelriddare som tjänade Avarons Hammare, slogs en ny värld upp för honom. Tempelriddaren tog med Bredainn till Jargien där han utbildades inom orden och blev en av deras förkämpar, tills han exkommunicerades för att ha vägrat avrätta en magiker och dennes familj. Han blev ställd inför kyrklig rätta, men under en omfattande strid lyckades han slå sig ur borgen som han hölls i och han lyckades fly tillbaka till Consaber via Kamor, där han blev vän med en hövding som hjälpte honom genom Héneas skogar.

Då han återvänt till Consaber svor han en ed inför Kung Conner att han alltid skall försvara den Sabriska kyrkan och aldrig underkasta sig den jargiska kyrkans styrelse.

Bredainn fick en dödsfiende efter att en gammal vän dykt upp och försökt avrätta honom i Daaks namn. Bredainn besegrade denn och skickade tillbaka honom till Jargien, men inte innan hans nya fiende han svära en ed på att dräpa honom...

FamiljRedigera

Fader: Bredainns fader, Dedric är en numera åldrad greve som fortfarande dock verkar vara under 30. Han ser både ung och stark ut och anses fortfarande vara en av de absolut skickligaste ryttarna i Consaber. Hans riktiga ålder är 54 men de flesta som träffat honom har sagt att han ser ut att vara drygt 35.

Dedric är en mycket vältalig man som ofta luftar sina åsikter om att man borde sparka ut alla de som fortfarande tror på den Jargiska moderkyrkan. Detta har försatt honom i gräl med såväl präster som adelsmän. Men tack vare sina diplomatiska kunskaper så lyckas han alltid avvärja alla angrepp på honom. Innan hans son blev exkommuncierad av den Jargiska moderkyrkan så var han en Jargisk Daak troende ut i fingertopparna, men när han fick reda på att hans son blivit Exkommunicerad fördömde han den Jargiska moderkyrkan och började följa den Sabriska kyrkan istället.

Bredainns moder, Chaterine, är en av de vänligaste människor som många har mött. Hon tvekar aldrig att släpa in vilsna vandrare i sitt hem, men samtidigt så besitter hon en kuslig förmåga att kunna känna igen lurendrejare och skurkar. Hon har öppnat ett värdshus nere i Salston Tor som enbart tar emot fattiga vandrare och där kan man för en billig penning, eventuellt ingen penning alls sova ut. Chaterine är en mogen kvinna runt 47 och är i, enligt sig själv, sina bästa år. Hon rider minst lika mycket som sin make men saknar den skicklighet som Dedric har fått genom mången strid till häst. Till skillnad ifrån Dedric så gillar inte Chaterine att resa utan hon stannar hellre hemma i deras borg.

DemonernaRedigera

Bredainn blev, efter att hans vän blivit kidnappade, överfallen av demoner. Sist han sågs till var i en vision hos hans alviska vän, där han stapplade västerut, med svärdet i handen...

Sedan detta skedde har Bredainn varit med om en rad äventyr som han överlevt mycket tack vare sin tur, skicklighet och oerhörda förmåga att finna vänner på de mest underliga ställen.

Tack vare det som hänt honom hade han makt nog att klättra över de norra bergen ensam, där han mötte en drake vid namn Kagahlar den äldre, som förklarade för Bredainn vart han skulle.

Bredainn minns inget efter den episoden och inte heller vart han varit, men hans äventyr har under de åren han varit borta tagit honom ända till det östra Ebhron, till det fjärran templet vid Adarl. Efter att i det närmsta ha dött, ramlade Bredainn nyligen in på en krog precis väster om Jarla, hans ögon lysande och hans mantel skinande av guld...

ReligionRedigera

Bredainn följer den Sabriska kyrkan och vägrar skada magiker bara för sin religions skull.

StatestikRedigera

Yrke: Tempelriddare (Exkommunicerad)

Ras: Vanar (Sabrier)

Egenskaper: Styrka ?, Tålighet ?, Rörlighet ?, Personlighet ?, Psyke ?, Vilja ?, Bildning ?, Syn ?, Hör ?

Lojalitet ?, Heder ?, Amor ?, Aggression ?, Tro ?, Generositet ?, Rykte ?, Tur ?

Viktiga Färdigheter: ?

FöremålRedigera

Särskilda förmågorRedigera

Eon
Karaktärer · Städer · Länder

Alkemi · Magi - Förläningar
Människa: Vanar · Kragg · Raun · Tokon · Cirefaldier
Alv: Learam · Sanari · Thism
Dvärgar: Ghor · Roghan · Drezin · Zolod
Tiraker: Marnakh
Övrigt: Föremål, Vapenegenskaper, Ekvatorn