FANDOM


Lärda män och präster har alltid debatterat hurvida Dunälvor faktiskt är ett folk eller ifall de är varelser som finns i samband med naturen. De delar många av alvernas förmågor och sägs till och med vara släkt med dem. Dunälvor är ett småfolk i samma storlek som ett människobarn, som lever mycket nära naturen och har sällsamma märkliga gåvor. Bland annat sägs de kunna tala med djuren, träden och allt som hör naturen till. En typisk dunälva är lite under en meter lång och har vitt eller silvrigt hår, ibland guld eller bronsfärgat. Deras ögon är likt ett barns lite större än en människas i förhållande till ansiktet, vilket gör att de får ett gulligt utseende. Även fast de är små är de väldigt snabba och när de blir arga försvinner deras pupiler och iris för att bli alldeles ljusa, i samma färg som deras ögonvita.

BoningarRedigera

Dunälvor har sina bonningar i de djupaste skogarna nära forsarna eller våtmarker där de kan leka dagarna i ända. Man känner bara till en enda boning med Dunälvor och man är inte helt säker på dess plats, då byn verkar flytta sig hela tiden.

Dunälvors hus brukar vara byggda av endast naturmaterial, såsom trä som de plockat ifrån marken (de hugger inget själva) och sedan smält samman till ett hus.

Dunälvor har oftast ett antal Dimponys intill sina boningar.

PersonlighetRedigera

Även om de flesta Dunälvor ogillar det, så förstår de att våld är något de ibland måste bruka. Deras favorit vapen är antingen små påsar fyllda med irriterande pulver som de kastar i ansiktet på sin motståndare eller sten som de kastar med hjälp av slungor eller med händerna. Dunälvor föredrar också att inte bära rustning, eftersom det slöar ner dem så mycket.

RelationerRedigera

Dunälvor är ett glatt folk som vanligtvis inte har något emot någon, såvida de inte verkligen förtjänar det. Dunälvor tenderar dock att alltid ogilla gnomer och andra småfolk som inte delar deras optimistiska syn på livet. De ogillar inte stadsbor som aldrig varit ute i naturen, men de är alltid frågande till varför de är så ovana vid naturen. Dunälvor tenderar att vara intresserade av alverna och deras görningar, eftersom de är så lika varandra i deras inställning till naturen. Framför allt så finner de Österledsalverna märkliga eftersom de lever på det sättet de gör.

Dunälvorna brukar för det mesta vara omtyckta av de andra folkslagen, förutom av dvärgarna och gnomerna. Dvärgarna finner de små liven alldeles för optimistiska och opraktiska och gnomerna, som ser dem nästan enbart som potentiell arbetskraft. Mer än en Dunälva har gått arbetardöden till mötes efter att ha försök bli vän med en gnomstam.

FörmågorRedigera

Mycket smidigare än människor, snabba, små, svagare och inte lika tåliga som människor. Kan bli osynliga under en kort period per dag.

LivslängdRedigera

Mycket individuellt. Man känner till Dunälvor som levt i kanske 700 år, medan andra lever i bara 200. Normalt anses dock de vara: vuxen 25 år, medelålders 70 år, gammal 130 år, uråldrig 200 år.

Namnförslag:Redigera

Regnbåge, Björk, Ek, Droppe, Moln, Fira, Silra, Eke, Fjäder