FANDOM


Dragan
Klan: Brujah (Camarilla)
Generation: 12
Sire: Cale (Camarilla)
Bloodline: None
Nature: [[{{{Nature}}}]] Demeanor: [[{{{Demeanor}}}]]
Strength:

Dexterity:

Stamina:

Charisma:

Manipulation:

Appearance:

Perception:

Intelligence:

Wits:

5

3

3

3

2

2

3

2

3

Potence (***) Celerity(*) Fortitude(**) Presence(**)
{{{Backgrounds}}}
{{{Virtues}}}
{{{Path}}} {{{Rating}}}
Willpower: {{{Willpower}}}
Experience: {{{Exp}}}
Childer: |{{{childer}}}

Dragan är en vampyr ifrån det forna Jugoslavien. Han är relativt ung då hans embrace skedde i slutet av bosnienkriget 1995.

BakgrundRedigera

Se också: Bakgrund och Uppväxt

Resan till AmerikaRedigera

Dragan

2003 började Cale (Dragans Sire) tröttna på vad han kallade de stillsamma stadslivet och att ta hand om Dragan men han ville inte lämna honom själv än. Han arrangerade så att Dragan skulle få bo hos en bekant till honom som hade en stor herrgård en bit utanför New york. Han tyckte att de skulle vara lärorikt att byta kontinent ett tag och få testa på livet i ett område där de, som han själv sa, hände lite mer. Dragan som mer än gärna ville bevisa att han kunde klara sig själv begav sig genast över till andra sidan atlanten. Men när han anlände till New York hände något, han vet inte vad, de enda han minns är att påbörjade sin resa till herrgården och sen helt plötsligt vaknar upp i en krypta. Detta visade sig vara upptakten till en minst sagt händelserik första vecka i USA.

Huset, Första bokenRedigera

Efter att ha vaknat upp i kryptan mötte han en grupp minst sagt underliga vampyrer, den enda som han tyckte verkade normal var Khalid, som visade sig till höra samma klan. När de lämnat kryptan visade de sig att de befann sig i närheten av den plats som Dragan varit på väg till, huset. Dragan deltog i gruppens insatts i de händelser som senare skedde och blev djupt imponerad av Nicolau. När Dragan utforskade omgivningarn på en motorcykel så mötte han Knod för första gången, han tog med honom tillbaka till huset och välkomnade honom till gemenskapen, även om han inte uppskattade vissa andra i gruppens sätta att behandla honom.

ParisRedigera

Under gruppens första resa till Frankrike hölls sig Dragan mer i backgrunden och lät de andra ta besluten, mest för att han tyckte de var lättare så än att börja argumentera med en malkavian och en toreador som ibland upvissade tecken på att kanske även han drabbats av galenskapen. Under denna resa mötte de Gabriel, en fallen ängel som gjorde ett djupt intryck på Dragan, detta var dock han dolde för resten av gruppen då han ännu inte kommit att lita på dem helt. Ett kort tag efter mötet med Gabriel begav sig Dragan och Khalid av på en liten tur ner till rivieran där de bland annat mötte en Setit samt hamnade mitt i en shootout inne på ett casino. Efter dessa händelser bestämde sig Dragan för att det var god tid att resa tillaka till New york, han tog med sig Knod som precis vaknat ur torpor som han försatts i under en strid mot sabbat.

Återkomsten till New york och kriget mot SabbatRedigera

Efter att de återvänt till New york begav sig gruppen ut till huset för att avlägga en rapport för Nikolau om vad de fått reda på under sin vistelse i Paris. När detta var avklarat reste några av gruppen tillbaka in till staden medans Dragan och Knod stannade kvar vid huset för att vila upp sig och få ta det lugnt ett tag. Men lugnet varade inte länge, strax efter att två lite annorlunda vampyrer,Lusen och Wiki, dykt upp vid huse så anfölls det av sabbat. Anfallet slogs tillbaka men Cappellan hamnade i torpor pga skador han ådragit sig under striden. Nicolau blev oroad över att sabbat vågat sig på något så pass fräckt som att attackera huset och bad Dragan ta med sig de nyanlända in till New york för att reda ut va som stod på. Vid ankomsten till staden stod det klart att sabbat påbörjat ett krig för för att försöka ta tillbaka staden från Camarillan. Dragan kastade sig rakt in i stridigheterna och med hjälp från några vampyrer från klanen Leithuma lyckades de åtminstånde för tillfället slå tillbaka sabbats anfall. Under vistelsen i New york mötte de även ett antal intressanta personer. Efter att de lugnat ner sig lite i New York bad Nicolau Dragan att åka tillbaka till Franrike för att utföra en serie uppdrag som kanske skulle kunna leda till Nicolaus återkomst till New York och de politiska spelet inom Camarillan.

Tiden i FrankrikeRedigera

Under 1 års tid reste Dragan runt omkring i Frankrike och de närliggande länderna på uppdrag av Nicolau. Han Besökte många av Nicolaus gamla bundsförvanter, kallade in gamla tjänster och letade rätt på gamla manuskript. Även om han inte alltid förstod hur allt detta skulle kunna hjälpa Nicolau i New york så kämpade han plikttroget vidare med sina uppgifter. Under dessa resor utökades Dragans kunskaper inom det ockulta och han lärde sig mycket, bland annat lyckades han efter ungefär ett halvår behärska det franska språket vilket senare underlättade hans arbete väldigt mycket. Han blev även mer insatt i det politiska och sociala spelet många vampyrer spelar, även om han aldrig varit så förtjust i det själv insåg han att hans arbete skulle underlättas om han förbättrade sin sociala färdigheter.

Den andra vistelsen i ParisRedigera

Efter ungefär 1 års tid så hade Dragan lyckats komma över alla de gamla artefakter och manuskript Nicolau var ute efter så han färdades tillbaka till Paris för att se till att allt fraktades tillbaka till Nicolau. Men när han återvände till Paris upptäckte han att han inte var den enda av vampyrerna från New york som färdats över Atlanten. Vampyrerna från Leithuma hade tillsammans med Bill Washington även de färdats till Paris.

UtseendeRedigera

Dragan ser ut som en ganska typisk jugolsav. Han har ett par mörka ögon med en genomträngande blick. Ansiktet är ganska grovhugget med en markant haka. Håret är kort och mörk brunt, Dragan bryr sig inte så mycket om hur det ligger och oftast ser de ut som om han precis tagit tur på sin motorcykel och låtit fartvind fixa håret. De är få män som kan mäta sig med Dragan lite över 195cm lång och väldigt muskelös brukar han torna upp sig över de flesta personer han träffar. Dragan klär sig oftast i enkla, slitstarka funktionella kläder som jeans eller cargopants och någon tröja, utan på detta bär han nästan alltid en svart slittålig skinjacka som ser ut som den vart med om en del. Sedan han kom till New york har Dragan börjat bry sig lite mer om sitt yttre och har lagt till lite olika accessoarer i form av huvudbonader och halsdukar, men de viktigaste är fortfarande plaggens funktionalitet.

PersonlighetRedigera

Många gör misstaget att dömma Dragan efter hans yttre och tro att han bara är muskler och ingen hjärna. Detta är i och för sig en bild som han gärna förstärket själv för att kunna överrumpla eventuella fiender. Dragan har i mångt och mycket tagit efter sin sire och en av de sakerna som påverkat honom mest är den gamla bilden av brujah, krigarpoeterna från det svunna Karthago. Dragan är även väldigt beskyddande när det komma till hans vänner men han kan även komma till försvar för dem som inte kan försvara sig själva. Han är mycket god vänn med Knod och ser denne nästan som en lillebror som han tar hand om och försöker skydda.

ÄgodelarRedigera

Dragan besitter inte så många materiella ägodelar som han bär med sig på sina resor, men han har några få som han är väldigt fäst vid.

MotorcykelRedigera

Dragan föredrar att färdas på sin motorcykel framför bilar, han uppskattar frihetskänslan och möjligheten att ta sig fram på platser där bilar är för otympliga. Sen är det även en fördel att han med hjälp av sin vampyriska styrka kan plocka upp motorcykeln och bära den med sig ifall det skulle behövas. Han har ett antal gånger blivit stoppad av polisen då han kör på ett sätt som för en människa skulle var livsfarligt men Dragan vet att hans kropp tål de flesta smällar han kan få i krasch och att han kan skrämma bort de poliser som stoppat honom med hjälp av sin presence. Motorcykeln ifråga är en nytillverkad version av Triumphs klassiker Bonneville. Han har kört den under alla sina resor i USA och Frankrike och den har tagit en hel del stryk under tiden men Dragan har lagt ner mycket tid och resurser på att hålla den i gott skick.

SvärdRedigera

Dragans weapon of choice är ett tvåhands svärd han fått från Nikolau. Från början lånade han det en natt då huset blev attackerat av sabbat och använde de i striden för att försvara huset. Han tog även med det in till New york när han tillsammans med resten av gruppen åkte in på Nicolaus begäran. Tillslut fick han svärdet som en gåva när han reste till Frankrike för att uträtta några uppdrag åt Nicolau. Det är ett eneggat svärd med en lätt krökt klinga, hjaltet har plats för tvåhänder, detta för att ingen vanlig man skulle kunna hantera det med en hand. Draganssvärd