FANDOM


Bill Washington
Klan: Toreador (Camarilla)
Generation: 12
Sire: Unknown (Camarilla)
Bloodline: None
Nature: [[{{{Nature}}}]] Demeanor: [[{{{Demeanor}}}]]
Strength:

Dexterity:

Stamina:

Charisma:

Manipulation:

Appearance:

Perception:

Intelligence:

Wits:

1

3

2

4

3

2

2

4

3

Presence (2) Auspex (1) Celerity (1)
{{{Backgrounds}}}
{{{Virtues}}}
{{{Path}}} {{{Rating}}}
Willpower: {{{Willpower}}}
Experience: {{{Exp}}}
Childer: |none
BillWashington

Bill Washington är en ung toreador med ambitioner. Han arbetar konstant för att skaffa sig mer inflytande och har lyckats avstyra ett flertal maskeradbrott genom sin film: Bloodhunt och Bloodhunt II. För tillfället så är en uppföljare på g i formen av Bloodhunt IV.

UtseendeRedigera

Theme Song: More than Human
Bill är en ganska alldaglig man som verkligen ser ut som vilken politiker som helst. Om det inte vore för att han faktiskt är intelligent och faktiskt har karisma så skulle ingen egentligen lägga märke till honom. Han klär sig i kostym och har håret välansat. Han ser väldigt ofta ut som om han har ett förslag men inte säger något av en okänd anledning. Han ger ofta intrycket av att vara ofarlig i situationer där våld hotar vilket har gjort att i stora strider är det få som verkligen direkt riktar sina anfall emot honom om han inte själv har ett vapen i handen.

BakgrundRedigera

Bill Washington föddes i Waterbury, Connecticut år 1941 Efter att hans föräldrar flytt London under Blitzen. Efter kriget flyttade han och hans föräldrar tillbaka till London, där de slog sig ned i ett av de mer "posh" kvarteren. Han växte upp med sina föräldrar och deras nära vänner som alla var högutbildade jurister, doktorer eller motsvarande högavlönade tjänstemän. Denna uppväxt bland intellektuella, både inom familjen samt vänner till familjen, satte sin prägel på den unge Bill.

Bill tillhör en gammal adelssläkt som förlorade de större delarna av sina ägor då de hamnade i onåd hos kungen under det trettioåriga kriget. Ibland kan det verka som om han undermedvetet först och främst försöker ta sig upp i adeln igen istället för att vara en humanitär kämpe främst. Om man skulle fråga Bill vilket som är hans främsta mål skulle han förmodligen svara att han inte riktigt har tänkt på det, om det stämmer eller inte vet ingen utom Bill.

När hippietiden kom med sin idealism valde Bill att gå genom politiken för att göra samhället till en bättre plats att leva i.

Han läste politik och juridik på King's College London, och tog sin doktorsexamen inom länspolitik. Efter att ha undervisat i politik i 5 år beslöt sig Bill 1978 för att åka till Waterbury, staden där han föddes, för att se hur livet kunde ha blivit. Väl där träffade han sin blivande Sire när han höll en kvällskurs i retorik.

New York (Sommaren 2006)Redigera

Under tiden i New York så mötte Bill bland annat sin nuvarande Ghoul, som nu hänger efter Bill och hjälper honom med allt från att köra bil till att skjuta "terrorister" medan Bill stirrar på kvinnor.

Det var också i New York som Bill skapade "Bloodhunt", då han var den enda kvar på platsen i något så när skick när Wiki gick bärsärkargång.

Bill lämnade New York efter gruppen hade blivit anfallen av varulvar, men konstigt nog klarat sig så bra undan att de kunde fly landet. Bill förklarade läget för prinsen och följde sedan efter gruppen till Paris varifrån han skulle antingen hämta tillbaka de andra till NY för att avlägga rapport eller lämna en egen rapport därifrån. Den då sittande prinsen i Paris hjälpte Bill med rapporteringen till New Yorks prins efter att han själv talat med de inblandade i varulvsincidenten.

Les Autres (Sommaren 2007)Redigera

Tillsammans med Valentina så har Bill investerat en hel del pengar i en krog som de nyligen har öppnat i Paris. Klubben heter 'Les Autres' och är planerat att bli liknande klubben The Others i New York, med samma anda och inbjudan till stadens vampyrer. Än så länge går det ganska bra för klubben under de två månader den har varit öppen och även om den inte gått med vinst så har de fortfarande lyckats få klubben att gå runt. Mycket snart kommer klubben att börja gå plus eftersom dess popularitet ökar sakta men säkert.

Fadäsen på Elysium (Sommaren 2008)Redigera

Efter att Bill, mitt i en argumentation mellan två Elders, rest sig upp på Elysium och sagt exakt hur han skulle lösa ett problem (vilket för övrigt var fel) så har han fått sig en eventuell fiende. Någon kan ha tagit väldigt illa vid sig av att en Ancillae bara rest sig upp och avbrutit Elders. För att rätta till sitt misstag ursäktande han sig genast och lämnade rummet i skam. Han rörde sig därefter ut på Paris gator och kom till sist till Eiffeltornet, där han blev nerskjuten av 'terrorister'. Endast tack vare hans Ghoul, Rastafarikillen, så lyckades han ta sig därifrån och hade sluppit in i torpor om det inte vore för att Tenoxita och William gav honom sitt mäktigare blod. Han drogs tillbaka till den levande världen igen med endast ett minne av kvinnan han sett och som hindrade honom ifrån att se terroristerna.

UppvaknandetRedigera

Det tog dock en vecka för hans kropp att återhämta sig, under vilket han låg i Tenoxitas haven under ett vakande öga av hans tillbedjare. När han väl vaknade så gick han till ett avtalat möte med Toreador Primogenne René Bréton som gav honom en mycket dyrbar gåva. Därefter lämnade Bill Elysium utan några större problem och snart så var han på väg ut till det slott som gruppen lagt ner sina pengar på.

På väg dit så punkterades dock hjulet på bilen och de var tvungna att stanna, bara för att hamna i en 'sabbat'attack. De undkom, men Bill drog in en ghoul i bilen som frenziade och började anfalla Bill för hans blod. Efter en strid med en Ghoul som visade sig vara mycket starkare än de trodde lyckades de ta sig därifrån med Ghoulen medvetslös i bakluckan på Taxin. Bill behövde dock blod och råkade av misstag orsaka en hjärtattack hos en man som han sög blod ifrån. Om mannen överlevde eller ej vet inte Bill, men hans mänsklighet stannade ifall på plats eftersom det var ett misstag.

Kaoset i Paris (Sommaren 2010)Redigera

Efter att de vilat ett tag, för att undvika det kaos som blev i Paris efter terroristattacken så valde Bill och hans gäng att dra in till Paris igen för att radera all film som potentiellt fanns på dem från Eiffeltornet. Efter att Hagger Könning klantat sig lite råkade Bill slå på sin Presence lite väl hårt och det ledde till en del kaos där ett flertal människor dog.

Kreta (Sommaren 2013)Redigera

Bara några dagar efter att ett bedrägligt lugn sänkt sig över Paris så föll det sig så att en grav öppnades på Kreta. Graven hade tydlig spår av en methuselah ifrån en svunnen tid och Nicolau skickade gruppen dit för att se om det stämde, men också för att ta reda på att han misstänker hans childe ligger i torpor i den graven.

Återkomsten till USA (noWoD) (Våren 2015)Redigera

Efter att ha äventyrat på Kreta och genomgått en hel del märkliga händelser kom han tillbaka till Paris, bara för att få reda på att saker hade hänt i USA. En av de mest uppsata Camarilla bossarna på östkusten hade gått i torpor och en annan mött final death. Detta städade ordentligt om hela den politiska scenen och lämnade saker öppna för en snabb befodran för Bill. Sagt och gjort så med hjälp av Rafael tog han sig till New York och lade ner en hel del grundarbete på att hitta sig en öppning. En självklar öppning fanns i väst, där Camarillans grepp inte sträckte sig längre än till the Midwest. Därför tog sig Bill ditåt och fick reda på att det fanns en stad i karantän där den politiska strukturen brutit samman och det fanns positioner att gagna.

Bill tog sig Österut och med hjälp av Capellan och en av dennes allierade fick denne tillträde till staden och gav honom den informationen han behövde.

Sökandet efter Victor (Sommaren 2015)Redigera

Flydde undan varulvar flera gånger då han försökte ta sig in i staden.

Bill och Emma sökte efter Victor och Kieth tillsammans och det blev en väldigt överväldigande upplevelse för Bill. Denne fick se magi, krafter och annat han aldrig sett förut. Det tog honom emot och kostade honom en eller två frenzar, men till sist fann de Victor och Kieth i en av deras gömda havens. Bill fick därefter kontakt med Steve Derren och fick Victors tillstånd att köra sin blodbussgrej i staden så länge han inte skadar andra människor.

BakgrunderRedigera

InfluenceRedigera

Bill har för närvarande försökt att flytta över den influens han höll i New York till Paris, vilket har kostat honom en hel del tid, pengar och tjänster. Han har ett hyfsat inflytade inom stadens byråkratiska system vilket har gett honom en hel del fördelar. För närvarande sträcker sig hans influens in till:

  • Skatteverket - Ett par av de nästan högst placerade cheferna vet mycket väl vem Bill är
  • Vården - Överläkarna på de flesta sjukhusen i staden har suttit och pratat med Bill
  • Polisen - Bill har knutit sig in i de olika delarna av polisen

ResourcesRedigera

Genom skickligt placerade pengar och ett arv så har Bill lyckats bygga upp en ganska stabil förmögenhet han kan använda för att köpa sig det mesta han behöver. För nävarande är hans pengar placerade i:

  • Fonder
  • Fastigheter
  • Aktier
  • markägor (England)
  • Les Autres

Han äger ingenting själv, utan allt är utspritt.